Acabant de preparar els últims retocs per a la inauguració de la Capella de la Pietat.

0

El dimecres 18 de maig s’inaugura la remodelació de la capella de la Pietat, situada dins del Conjunt Catedralici d’Urgell, després d’un any d’actuacions, i en el marc del Dia Internacional dels Museus.

L’acte d’inauguració es prevista a partir de les 18:30 a l’església de Sant Miquel, presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra i per la Consellera de Cultura de la Generalitat. Després dels parlaments inicials, es preveu la visita de la Capella de la Pietat, que forma part del Museu Diocesà d’Urgell, que serà conduïda pel Dr. Joan Bosch, historiador de l’art i especialista en Renaixement i Barroc, que parlarà als assistents de l’art d’època moderna a la Catedral d’Urgell.

El Museu Diocesà d’Urgell vol donar a conèixer aquesta remodelació a la ciutadania en general, però ateses les limitacions pròpies de l’espai a inaugurar ha calgut restringir l’acte d’inauguració, pel que fa al nombre de persones convidades.

Per a resoldre aquesta situació i afavorir que tothom que vulgui pugui visitar la capella remodelada,  s’han previst 4 visites guiades, programades per als dies 19 i 20 de maig a les 16 h i a les 17 h. Per a poder-hi assistir, cal fer la reserva a l’adreça electrònica museudiocesa@bisbaturgell.org o bé trucant al telèfon 973 353242.

L’objectiu de la intervenció a la Pietat és explicar l’excepcionalitat de l’art Renaixement produït a la Seu d’Urgell. Així, les obres museïtzació de la Pietat s’han centrat en la recuperació de l’espai arquitectònic de la capella, amb una intervenció de pintura restaurativa que ha permès recuperar la policromia del presbiteri i del conjunt de la nau. S’ha fet una adequació museogràfica de les obres, incorporant elements interpretatius per afavorir la visualització i la comprensió de les obres d’art i fer-les accessibles a la major part de públics. La museïtzació pretén posar de manifest la riquesa creativa del segle XVI a l’entorn catedralici d’Urgell, fent dialogar les obres de l’escultor Jeroni Xanxo amb la música del mestre de capella Joan Brudieu.

La remodelació de la capella de la Pietat és la primera fase per a la renovació integral del Museu Diocesà d’Urgell que preveu ampliar els espais museístics actuals, amb més metres quadrats d’exposició i nous àmbits destinats als visitants, com són una sala d’exposicions temporals, una aula didàctica i un espai familiar; i amb la ferma voluntat d’integrar la Catedral en l’itinerari del visitant com a element essencial en el nou discurs.

 

Leave A Reply