Dia Internacional dels Museus 2021

0

El 21 de maig per a celebrar el Dia Internacional dels Museus al matí, els i les alumnes de Batxillerat de l’IES Joan Brudieu van participar en un taller de creació poètica ofert per Josep Pedrals.

A la tarda, en dues sessions consecutives es va presentar l’Emocionari Literari, un nou projecte del Museu que vincula les obres artístiques amb la literatura. En aquesta presentació un trio inèdit format per Josep Pedrals, poeta i rapsode i els músics Marc Egea intèrpret de viola de roda i Arnau Obiols, percussionista van oferir un tastet de l’Emocionari als assistents. El poeta va posar veu a alguns dels textos seleccionats de l’itinerari literari acompanyat pels músics que van recórrer cinc espais del conjunt catedralici: el claustre, l’interior de la Catedral, la talla del Crist d’Olp, el retaule d’Abella de la Conca i l’església de Sant Miquel.

Al claustre es va recitar un poema de Fernando Pessoa, a l’interior de la Catedral un poema de Whitman; davant de la imatge del Crist d’Olp al Museu un fragment d’una obra de Tolstoi i davant del retaule d’Abella de la Conca un poema de Maria Mercè Marçal dedicat a la seva filla Heura. Per cloure l’acte, a l’església de Sant Miquel Josep Pedrals va recitar alguns versos propis i es va poder gaudir d’una improvisació musical de gran qualitat sonora.

Leave A Reply