El Museu Diocesà d’Urgell celebra Dia Internacional dels Museus

0

 

El Museu Diocesà d’Urgell celebra el Dia Internacional dels Museus amb un seguit d’actes que tindran lloc els dies 18 i 19 de maig. El dia 18 de maig, hi haurà jornada de portes obertes, amb entrada gratuïta per als visitants. Per al divendres 19, des del Museu s’organitza una exposició de petit format i una conferència al voltant del patrimoni cultural i l’exili. L’exposició recull la història del calze i la patena del Santuari de Núria, dues peces litúrgiques que van exilar-se amb la Mare de Déu a Suïssa durant la Guerra Civil i que formen part de la col·lecció del Museu Diocesà d’Urgell. La conferència, a càrrec de la Sra. Carme Borbonès, activista social i expresidenta de Càritas Catalunya, tractarà el tema “dels museus com a nous espais integradors”, que oferirà una reflexió al voltant del patrimoni cultural i la identitat dels pobles, a la vegada que s’exposarà la problemàtica actual sobre els processos d’acollida de refugiats sirians en els països europeus, i més concretament, el cas d’Espanya i de Catalunya. cartell general campanya Xarxa Lleida

Enguany el Museu Diocesà d’Urgell s’adhereix a la campanya d’actes del Dia Internacional dels Museus que s’organitza de manera conjunta pels museus de la Xarxa de Museus de Lleida i Aran, i que s’orienta a partir del lema “Museus i històries punyents: allò que no es pot explicar als museus”, tot reconeixent el paper que juguen els museus com a agents pacificadors de les relacions entre els diferents pobles del món. 

El Dia Internacional dels Museus se celebra anualment el 18 de maig. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats.

Leave A Reply