Restauració de l’església d’Arres

0
L’INCASÒL acaba la rehabilitació de l’església de Sant Joan d’Arres
S’ha restaurat el campanar, la coberta i les façanes del monument de la Val d’Aran

foto incasòl post restauració

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha finalitzat la segona fase de la consolidació estructural de la volta i la coberta de l’església de Sant Joan d’Arres, a Arres (Val d’Aran). L’obra ha comptat amb una inversió de 64.663,53 € (sense IVA) i ha estat executada per l’empresa Transportes y Excavaciones Barba, S.L.

Les obres han consistit en la reparació de les patologies estructurals i les humitats del campanar, la coberta i les façanes. L’església presenta contraforts a les façanes est, nord i sud. El gruix dels murs de tancament quedaven reduïts a la meitat una vegada sobrepassaven la cota de la volta. És en aquesta zona on s’ha hagut de reforçar més l’estructura.

L’església és d’estil barroc, de finals del segle XVIII, construïda amb una sola nau amb volta de canó i una zona de presbiteri amb volta de creueria. A l’extrem nord-oest de l’església es troba un campanar adossat a la nau principal, amb accés a l’interior d’aquest per mitjà d’una porta des del segon cor. La portalada, ubicada al mur de migdia, està llaurada amb un dentell superior de marbre.

 Finançament en dues fases

L’obra que ara culmina és la segona fase de la prevista en el conveni, signat el 9 de desembre de 2013 i modificat per una addenda de 8 de març de 2013, que per problemes pressupostaris es va subdividir en dues fases. La primera d’elles va ser executada pel Conselh Generau d’Aran l’any 2013.

Aquesta segona fase ha estat finançada per l’INCASÒL, mitjançant els fons provinents del Conveni de transferències de l’any 2015 amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, el Bisbat d’Urgell, el Conselh Generau d’Aran i l’Ajuntament d’Arres. L’actuació forma part del programa “Reviure les Velles Ciutats” que té com objectiu la recuperació i rehabilitació de patrimoni històric.