El Museu Diocesà d’Urgell emprèn la restauració d’un retaule del segle XVII

0

En el marc dels treballs de remodelació de la capella de la Pietat del Museu, s’ha procedit al desmuntatge del Retaule de la Passió del segle XVII, atribuït a l’escultor Isidre Clusa, documentat a la Seu d’Urgell i a Andorra. El retaule se sotmetrà durant els propers mesos a una intervenció de conservació i restauració al CRBMC.

El conjunt d’elements arquitectònics i esculturats que configuren aquest retaule seran sotmesos a una processos de conservació i restauració, que bàsicament constaran en la desinfecció a la cambra d’anòxia, neteja i consolidació de la policromia. També es construirà una estructura metàl·lica per a la seva nova instal·lació a la capella, un cop restaurat. L’equip de professionals que durà a terme aquesta intervenció estarà format pel coordinador de l’especialitat de pintura i escultura sobre fusta del CRBMC, Pep Paret, i per les restauradores Natalia Sánchez i Gemma Planas.

La recent atribució del Retaule de la Passió de la capella de la Pietat a l’escultor Isidre Clusa  es deu a la recerca realitzada pels especialistes d’art modern de la Universitat de Girona – ICRPC, Francesc Miralpeix i Joan Bosch, que en aquests moments estan estudiant les obres d’aquesta època conservades al Museu Diocesà.

Aquesta intervenció s’insereix en el nou projecte del Museu Diocesà d’Urgell, per a la millora de la museografia de les seves col·leccions.

detall imatge frontó amb el Pare Etern

desmuntatge I

Leave A Reply